Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2010 02:35 - Етнически сблъсък
Автор: greatman Категория: Бизнес   
Прочетен: 15376 Коментари: 16 Гласове:
35


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


        image



Още със започванeто на учебната година, стартираха и проблемите от всякакво естество. На местата със смесено  население като че ли е най-напечено. Но и на останалите "ври и кипи".
Група първолаци са преместени в друго училище, след като в първия учебен ден родителите им научили, че децата ще учат в един клас с ромчета.
Общо 36 първокласници са били записани в основно училище "Хр. Смирненски" в Пазарджик, което е сред най-утвърдените в града.
Децата били разпределени равномерно в две паралелки - по 12 българчета и 6 ромчета.
След 15 септември родителите на всички 24 българчета са ги отписали от училището и са преместили децата си в други школа.
Някои от майките открито са заявили, че не желаят децата им да учат с циганчета и затова ги махат. Други са изтъкнали различни причини.
В училището обаче нямат съмнения, че мотивите на всички родители са в една посока.

"Децата плачеха, когато родителите им ги извеждаха от училището. Само за 2 дни първолаците се бяха сприятелили с новите си съученици и не разбираха защо ще ходят на друго място. Както децата, така и аз и колегите не виждаме разлика между едните и другите ученици. Всички с желание тръгнаха на училище", разказа вчера директорът на училището.
Димитров недоумява от какво е предизвикано това деление и го отдава на предразсъдъци и неразбирането на родителите.
Тяхна е обаче волята къде ще учат децата им. Няма как да им се натрапва решение, не скри вчера разочарованието си дългогодишният педагог.

Ръководството на училището е получило вече разрешение от Регионалния инспекторат по образованието да бъде съставена маломерна паралелка за първокласници от 12-те останали деца от ромски произход.
От община Пазарджик също са дали положително становище за създаване на паралелката.



Гласувай:
35



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - обективно погледнато
22.09.2010 18:10
Чисто обективно погледнато, намирам че отночението 2 към 1 български спрямо ромски деца не е лошо. Така се дава най-голям шанс за интеграция на ромите. Но ако имах собствено дете, а повечето български семейства имат само едно, не бих рискувала образованието му, ако ромите и един проблем ми създадат.
Такъв е животът, за съжаление.
Затова има държавни институции,те трябва да реагират като стимулират тези училища с например безплатна занималня, компютри, по-добра материална база. Тогава може би родителите биха оставили децата си там. Освен това ръководството на училището трябваше да предвиди проблема (100% имат опит от други години), освен това при записването учителите имат директен контакт с родителите. Трябваше да организират някакъв вид родителска среща, училищен празник и ко., където да се вземе страха на хората
цитирай
2. анонимен - Интеграция
23.09.2010 13:48
Няма токова нещо , като интеграция !!! Това ,което са направили тези родители е единственното възможно правилно решение .....Няма да изпадам голословие ще спомена една Бг поговорка .....на една каца мед и стига една лъжица лайна.....за да се превърня цялата в такива
цитирай
3. анонимен - Ей-вие ромскит защитници-недо...
23.09.2010 14:36
Ей-вие ромскит защитници-недоумявате а? Що не пратите вашите копелета да учат с циганите. Директора на това училище е лично отговорен че ги приема тия животни. Това е геноцид срещу България и ще доведе до гражданска война. Но хората ще почнат първо с ромските защитници и след това с ромите.
цитирай
4. анонимен - v kostenec e sy6toto
23.09.2010 15:09
v kostenec e sy6toto
цитирай
5. анонимен - Хаха
23.09.2010 17:29
Браво! Харизали са училището на циганетата.
цитирай
6. borsi - 1-2 деца с лош успех и дисциплина в училище, развалят дисциплината и успеха на всички ученици. Никога не се получава обратното
24.09.2010 09:14
Доказано е!

1-2 деца с лош успех и дисциплина в училище, развалят дисциплината и успеха на всички ученици. Никога не се получава обратното!
Или вие като автор на статията нямате нищо против да чукаме всички 10-12 годишни циганета и да ги заплождаме?
Писахте ли нещо по повод педофилията сред циганите???
Кой родител би желал детето му да е сред деца които ги чукат за добро утро, а на 11-12 години раждат, защото такива им били "обичаите".
Ами те и канибалите имат обичаи, сектата на удушвачите или ловците на глави!

За каква интеграция въобще говорим?!

След като за 700-600 години откак са в Европа циганите не са се интегрирали, нима някой е още толкова наивен да смята, че ще стори това за 20? И кой ще плати тази интеграция?
След като негър, дошъл от Екваториална Африка услява да се вгради в западното общество за няколко години, а циганите не могат вече столетия, значи всякакви отпити за тяхната интеграция е безсмислена и даването на какви да е пари за такава е безсмислено.
Те не желаят!
За столетията си прекарани в Европа те не са създали нищо, нито един културен паметник, няма нито един циганин архитект построил красива сграда, нито един циганин художник, нито един циганин учен.
И докато евреи, араби, турци, всички които са били в Европа са последните 2000 години са оставили някаква култура, наука, литература, циганите за всички столетия в Европа само са крали и рушили.
Време е тоя цирк с "интеграцията" да приключи!
цитирай
7. анонимен - Хм
24.09.2010 10:28
Сред цинизмите и "фактите" не съзрях какво е вашето предложение, borsi?
А и защо така уверено твърдите, че няма нито един циганин архитект, писател, лекар... Ами ако е бил асимилиран/интегриран успешно? Между другото Иван Костов и д-р Чирков влизат ли в подтекста на изказването Ви?
цитирай
8. анонимен - Циганите не желаят да бъдат интегрирани
24.09.2010 12:22
Циганите не желаят да бъдат интегрирани. Причината поради която ходят на училище е за да не им спрат помощите. До 5-6 клас всички те ще са напуснали училището. Тези от женски пол ще бъдат продадени и заплодени от някой дърт циганин, а тези от мъжки пол ще крадат и колят българи. Така нещата се въртят в кръг.

Единственото решение е драстично намаляване на циганската раждаемост чрез отнемане на помощите за над 2-3 деца и поддържане на циганската популация в допустими граници.
цитирай
9. анонимен - Повече индивидуален подход
26.09.2010 15:25
По добър пример за резултатът от смесването на паралелки на бели с тъмнокожи деца няма от Щатите. Резултатът е снижение на учебната програма да нивото на тъмнокожите, за поколения, докато поне част от тъмнокожите изградят достатъчен умствен потенциал. През 80-те години се сблъскахме свъзмогжностите на такъв бял техник. Практически и теоретически, ръцете му завряни в задника, не знаеше как и какво да направи с монтаж на апаратура. Наложи се двама от екипажа да извършим техническата инсталация. Така че родителите имат право, защото техните деца ще бъдат, като умствено изостанали спрямо техните връстници, завършили бели училища. Защо не повдигнете въпроса, да няма елитни училища. Нека всички се интегрират заедно. Както в елитните училища, с изпит влизат доказали се отличници, с умствените способности са над другите, същата работа , че Българчетата са над циганчетата. Циганският етнос има дарби в областа на музиката, в другите области са зле. Затова на първо време да се обучават отделно, докато стигнат до някакво приемливо умствено равнище. Само онези цигански родове, които са залягали за възпитанието на децата си, могат да претендират за равнопоставеност с Българите. Има ли такива. Естествено че има. Затова трябва да се постъпва строго индивидуално, родово спрямо циганите. Това е жестоката истина.
цитирай
10. анонимен - Мк
28.09.2010 17:52
И аз не харесвам циганите, но това което са направили родителите е много глупаво. Това е начина да се интегрират циганите. Представете си сега как се чувстват тези циганчета, а и техните родители. Аз на тяхно място бих намразил българите. Обществото ни е доста недорасло за съжаление.
цитирай
11. анонимен - А вие...
30.09.2010 12:52
...бихте ли се съгладили вашите дечица да тръгнат в първи клас заедно с някакви полуживотни, които на 7 години още не са се научили да говорят членоразделно и да ползват тоалетната, да не говорим за чистоплътност и дисциплина.

Всеки клас от началното училище, в който има повече от 1-2 чаавета, веднага се превръща в проблемен (изключение правят циганчетата от нормални семейства) - поради катастрофалната дисциплина и вродената тъпота на кафявите чаавета, редом с неразбирането на Български, учителката трябва да работи почти само с тях и да им повтаря по 100 пъти и най-елементарните неща - което води до изоставане с учебният материал и на работата с белите деца. Да не говорим за мръсотията, паразитите, наглостта на чааветата и т.н. Кой родител ще си остави детето в такава среда?

Мангалските чаавета от гетата трябва да учат в специални училища за дебили - ако някое след първи клас покаже нужните качества, тогава да се прехвърля в училище за нормални деца.
цитирай
12. анонимен - №6
30.09.2010 12:59
№6 казва най-право. Хъхряците са диваци, първо да дорастнат до човешкото общество и тогава да се мешат с нас и децата ни.

Апропо - относно интеграцията - аз разбирам - интеграция на хора с увреждания - които поради заболяване или инвалидност имат ментални, двигателни или каквито и да е увреждания. Тъй като са по някаква причина ощетени от съдбата, в някакъв смисъл непълноценни, да се предприемат действия, за да се интегрират в обществото, за да се чувстват доколкото е възможно полезни и да се улесни животът им.

Но интеграция на ЕТНИЧЕСКИ ПРИЗНАК? При положение, че огромната част от хъхряците са здрави, прави и напълно годни да работят? Не е ли това индиректно признание от всички, включително и от самите хъхряци, че те по самата си природа са нисша и непълноценна раса ?!?

И не е ли очевидно това - че в основните човешки качества - интелект, морал, чувство за отговорност, стремеж към личностно и обществено развитие - хъхряците очевидно стоят по-долу от хората.. да не говорим за елементарната чистоплътност - в нея дори свинете и плъховете превъзхождат хъхрещите изроди !!!!
цитирай
13. анонимен - Бихте ли дали дефиниция
30.09.2010 20:37
анонимен написа:

на думата "хъхряк"?!?
№6 казва най-право. Хъхряците са диваци, първо да дорастнат до човешкото общество и тогава да се мешат с нас и децата ни.

Апропо - относно интеграцията - аз разбирам - интеграция на хора с увреждания - които поради заболяване или инвалидност имат ментални, двигателни или каквито и да е увреждания. Тъй като са по някаква причина ощетени от съдбата, в някакъв смисъл непълноценни, да се предприемат действия, за да се интегрират в обществото, за да се чувстват доколкото е възможно полезни и да се улесни животът им.

Но интеграция на ЕТНИЧЕСКИ ПРИЗНАК? При положение, че огромната част от хъхряците са здрави, прави и напълно годни да работят? Не е ли това индиректно признание от всички, включително и от самите хъхряци, че те по самата си природа са нисша и непълноценна раса ?!?

И не е ли очевидно това - че в основните човешки качества - интелект, морал, чувство за отговорност, стремеж към личностно и обществено развитие - хъхряците очевидно стоят по-долу от хората.. да не говорим за елементарната чистоплътност - в нея дори свинете и плъховете превъзхождат хъхрещите изроди !!!!

цитирай
14. анонимен - Интегрирането е семитска измис...
01.10.2010 17:03
Интегрирането е семитска измислица!!!Само Циклон Б "интегрира" подчовеците....
цитирай
15. kpandjarova - kpandjarova
01.10.2010 17:13
]"Циганският етнос има дарби в областа на музиката, в другите области са зле."

Моите наблюдения са,че им се отдават много и езиците.От район със смесено население съм- 30% българи,&0% турци и цигани.Циганите са повечето християни.Та децата в семеен кръг говорят на цигански(съзнателно не употребявам дута "ром/ски").Като тръгнат на училище покрай другарчетата си те научават турски и български(някои ходят на детска градина) и така до четвърти клас те вече говорят три езика.После започват да изучават първия западен(не всички са добри ученици,разбира се,но има и такива),а в седми клас имат възможност да избират и втори западен.Ако се учи добре,едно циганче,завършва СОУ с 5 езика,като три от тях добре,и два в общи линии.Самата аз съм филолог и съм се удивявала.Малко са в нашия град циганите,които живеят в мизерия.Повечето си направиха къщи -палати,мечта за повечето българи.От клана на джебчиите са,гастролират по други населени места и крадат,но техен закон си е "Там където ти е къщата,не се пипа".С това съвсем не искам да ги защитавам или да им ставам адвокат.Проблемът ,мисля е в системата и законодателството.Едно законодателство,покровителстващо и най-вече признаващо етноси в рамките на една държава е предпоставка за изостряне на противоречията между общностите,а също и законна база за корупция и неинтегриране.Би трябвало всички да сме подложени на един и същи сатър и държавата да има единна стратегия по националния въпрос,както и действаща прогрма за развитие на младите хора. Също и за опазване и възстановяване на човешките ресурси,възраждане на националните ,духовни ,културни ценности под единственото име-българско,българщина,България.За сега никое правителство не е разработило и представило национална доктрина за развитие на България и обществото и.Етносите в България служат единствено за манипулиране и за осигуряване на гласове на изборите.Просто такава е системата и е създадена нарочно,за да осигурява все повече и повече власт на олигархията.
цитирай
16. анонимен - учител
11.10.2010 13:02
предлагам всичките циганета даги запишат придецата на нашите богоизбрани дечица в италианският лицей па тогава да видим бащиците как ще реагират...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: greatman
Категория: Бизнес
Прочетен: 329887
Постинги: 16
Коментари: 267
Гласове: 1978
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031